Hejdå Västsahara

Jag antar att det har att göra med att Västsahara inte är en självständig stat som det enda man egentligen hör om det handlar om dess status. Men nu har jag också fått läsa lite om dess historia, natur, djurliv och befolkning. Mycket intressant, även om den ena boken bara delvis utspelade sig i landet.

Böckerna jag läste var ”Pojken som levde med strutsar” av Monica Zak och ”See How Much I Love You” av Luis Leante, och ska jag bara rekommendera en så får det nog bli ”See How Much I Love You”. Åtminstone om den som ber om en rekommendation är vuxen.

Uppdatering 4/12: Det visade sig att ”Skeletons on the Zahara” av Dean King till större delen utspelade sig i Västsahara, så den måste också nämnas här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *