Hej Marocko

Färden går vidare västerut och jag hamnar i Marocko, ett land som jag nog mest förknippar med citrusfrukt som har ett litet svart klistermärke med texten Maroc. Ibland läser man något i tidningen om t.ex. ockupationen av Västsahara eller att marockanska barn lever på gatan i Sverige (vad säger det om Marocko?). Nu kan man ju förstås påpeka att det mesta som kommer med i nyheterna är dåligt, men ändå.

Mina marockoböcker är en blandning av böcker som är skrivna av marockaner och böcker skrivna av folk från andra länder. Fast nej, det stämmer inte riktigt. Jag har böcker av marockanska författare och böcker av engelska författare. I vilket fall som helst ska det bli intressant att läsa.

Egentligen hade jag tänkt skriva det här inlägget för någon månad sedan, i Eurovisiontider, och hade då ett mycket passande och aktuellt fun fact. Nu är det inte särskilt aktuellt, men ändå lite kul. Marocko är det enda afrikanska land som har varit med i Eurovision Song Contest. Egentligen har alla länder kring Medelhavet haft möjlighet att vara med, alla har (eller har haft?) TV-bolag med medlemskap i EBU, men det verkar inte finnas något större intresse. Men Marocko var alltså med 1980. De kom näst sist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *