Hejdå Sierra Leone

Hur i hela världen kan jag ha missat inbördeskriget i Sierra Leone? Eller har jag vetat om och glömt? Var det för invecklat eller skrevs det inte så mycket om det? Men det är väl i alla fall bra att jag vet mer nu då. Och även att det inte är det enda jag tänker på när jag tänker på landet. Det finns annat också.

Det blev bara en bok från Sierra Leone, ”Ancestor Stones” av Aminatta Forna, men det kändes som den perfekta boken. Skriven av en skotsk-sierraleonsk författare (jag räknar det som ett extra plus om författaren är från det aktuella landet), en handling som täcker in en stor del av 1900-talet och fram till inte så länge sedan. Dessutom är det en bra bok i största allmänhet. Jag kan absolut rekommendera den om man vill läsa om Sierra Leone, men jag kan också rekommendera den som en bra bok helt enkelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *