Blixtvisit i Portugal

En vääldigt viktig grej när jag planerade mitt projekt var ju att titta på kartor. Man behöver ju inte göra nåt vettigt med dem, det är inte en riktigt resa, bara drömma sig bort … till alla potentiellt bra böcker som kan vara skrivna om landet.

Och vad har vi där, en bra bit utanför Marockos kust? Madeira! En del av Portugal, men det måste väl ändå räknas som Afrika? Eller ligger ön för långt ut i Atlanten för det? Mycket möjligt. Man tror att gränserna mellan de olika världsdelarna är så tydliga och sedan är de visst inte det ändå. I vilket fall som helst tyckte jag att det är nu som Madeira ska läsas, efter Marocko, som ju är närmaste land på fastlandet.

Jag vet inte så mycket om Madeira. Har förstås hört talas om madeiravin och känns det inte som en plats folk som ska segla över Atlanten besöker?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *