Tunisien

Det första landet på min resa är Tunisien. Utan någon särskild anledning, det passade bara bra in i min resrutt att börja här. Och för att varför inte?

Om Tunisien vet jag i stort sett bara att man har en huvudstad vars namn är lätt att komma ihåg – Tunis. Ja, och började inte det som skulle komma att bli den arabiska våren just i Tunisien? Jasminrevolutionen, ser jag när jag kollar upp det. Och så ser jag att Tunisiens nationella dialogkvartett har tilldelats Nobels fredspris i år, ”för dess avgörande bidrag till uppbyggandet av en pluralistisk demokrati i Tunisien i kölvattnet av jasminrevolutionen 2011”. Då är det ju superaktuellt så här i början av december!

Jag vet också att det var ett terrordåd på (eller utanför?) ett museum i landet tidigare i år.

Jag föreställer mig att jag kommer veta mer om landet när jag har läst mina Tunisienböcker. Men den första av dem utspelar sig i en helt annan tid än vår egen …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *